تخم شنبلیله fenugreek seed

گیاهان دارویی ویژه

تخم شنبلیله , دانه های مکعب مستطیلی شکل بسیار سخت با سطحی چروکیده برنگ زرد حنائی با بوئی کاملاٌ مشخص و طعمی نسبتاٌ تلخ است که از گیاه شنبلیله یا حلبه با نام علمی: Trigonella Foenum-graecum L. از تیره بقولات (Leguminosae) بدست می آید . شنبلیله گیاهی است علفی یکساله که بر گلهایی متناوب و مرکب از سه برگچه دارد. میوه آن نیام خمیده به طول 3 تا 11 سانتیمتر و محتوی 5 تا 20 دانه است .

مشخصات

فواید تخم شنبلیله

تخم شنبلیله کاهنده قند خون است
تخم شنبلیله کاهنده قند خون است و موجب تسکین علائم دیابت مانند پرنوشی و پرادراری می‌شود.
بذر شنبلیله برای درمان دیابت مفید است. مصرف این سبزی موجب کاهش قند خون می‌شود و به دیابتی‌ها کمک می‌کند. همچنین موجب تسکین علائم دیابت مانند پرنوشی و پرادراری می‌شود.
شنبلیله ملین، اشتهاآور، خلط آور، ضدتب و محرک افزایش شیر است.
دانه‌های شنبلیله که مهمترین قسمت دارویی این گیاه است با باز کردن مجاری عروق خون، از بروز سکته قلبی جلوگیری می‌کند.

ترکیبات تخم شنبلیله

حدود 40 تا 65 درصد دانه ها را، مواد قندی که عمدتا مربوط به موسیلاژ روی دانه هاست، تشکیل می دهد. حداقل هفت ساپونین تحت نام های گراکونین ها در دانه ها گزارش شده اند. هم چنین حدود 9/0 – 1/0 درصد دیوسژنین و مقداری آلکالوئید از جمله تری گونلین، ژنتیانین و کارپائین، مقداری ترکیب کومارینی و سارساپوژنین، اسمیلاژتین و یوکاژتین در دانه ی شنبلیله، جدا و شناسایی شده اند. ترکیبات دیگر دانه ها، شامل نشاسته، مواد فیبری، روغن ثابت به میزان 10- 6 درصد، اسانس به مقدار بسیار کم و فلاوونوئیدهایی از جمله ویتکسین هستند.

مضرات تخم شنبلیله

در صورتی که میزان قند خون بالا باشد، نمی توان برای کنترل آن به طور مستقل، از دانه ی شنبلیله استفاده کرد؛ زیرا میزان کاهش قند خون، توسط دانه ی شنبلیله، محدود است.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *