ترب کوهی که در ایران به ترب سمنانی معروف است، از نوع سفید و شکل آن دراز است. این ترب به دلیل اینکه حاوی انواع مؤثر روغن خردل است، ضد باکتریها، قارچها و ویروسهایی عمل میکند که عفونت راههای تنفسی و مجاری ادراری را موجب میشوند.
فواید ترب کوهی
این گیاه دارای مزایای بسیاری برای سلامت عمومی است و در واقع برای قرن ها در بسیاری از فرهنگ های مختلف به دلایل دارویی استفاده می شود.برگ گیاه ترب کوهی تا حدودی تند است و اغلب برای درمان سردرد ، حتی میگرن استفاده می شود طریقه استفاده از آن بسیار ساده است فقط کافیست انرا مرطوب کرده و محکم به پیشانی بچسبانید این برگ بیش از حد قوی است کمی باعث بی حسی میشودگل های گیاه ترب کوهی نیز بسیار مفید است. می توانید یک چای درست کرده و بنوشید برای هضم غذا و همچنین سرماخوردگی و آنفلوآنزا بسیار خوب است . همچنین برای مشکلات دهان و دندان مانند دندان درد و یا التهاب لثه ها کمک می کندریشه گیاه ترب کوهی نیز دارای منافعی است ، ویتامین های B و C بسیار بالا دارد و همچنین سرشار از آهن ، کلسیم و پتاسیم است. این عناصر به سیستم ایمنی و دستگاه گوارش کمک میکند . دربسیاری از کشورها ریشه ترب را به سس یا سالاد وبه عنوان داروی طبیعی استفاده میکنند یک آنتی بیوتیک بسیار قوی است که از عفونت ، ناراحتی های تنفسی ، و حتی برخی از سرطان ها پیشگیری میکنداز آنجا که ، ترب کوهی تند است برای درمان سینوس ها و بیماری های تنفسی بسیار مفید است
ترکیبات ترب کوهی
ریشه گیاه ترب کوهی نیز دارای منافعی است ، ویتامین های B و C بسیار بالا دارد و همچنین سرشار از آهن ، کلسیم و پتاسیم است.
مضرات ترب کوهی
مضرات خاصی برای ترب کوهی بیان نشده است.
طرز استفاده ترب کوهی
یک تربکوهی به اندازه متوسط را شسته، پوست کنده و رنده میکنیم.یک نکته مهم: ترب کوهی بسیار تند است و کندن پوست و خرد کردن آن باعث اشکریزش چشم میشود.ترب رنده شده را داخل یک لیوان یا ظرف دردار میریزیم و بقیه لیوان را با عسل پر کرده و در آن را سفت میبندیم و میگذاریم یک ساعت بماند. این مخلوط را باید دو بار در روز، یک بار صبح و یک بار عصر، به مدت دو روز مصرف کرد.داروهای حاوی تربکوهی نیز برای رفع عفونت مسری مجاری تنفسی و ادراری تجویز میشوند.