ترهفرنگی یا گندنا (نام علمی: Allium ampeloprasum) ، یک سبزی از سرده والک و از خانواده نرگسیان است. این سبزی که مصارف گوناگون خوراکی دارد معمولاً بدون طبخ مصرف نمیشود و لازم است که تفت داده شود.
فواید تره فرنگی،گندنا
تره فرنگی از مهمترین سبزیها با ارزش غذایی بالا و اثرات دارویی قابل توجه به شمار میرود و اثرات ضدسرطانی و آنتیبیوتیکی در مقابله و پیشگیری از سرماخوردگی و بیماریهای روده دارد.
ترکیبات تره فرنگی،گندنا
تره فرنگی سرشار از ویتامین های B و C و دارای مقادیر قابل توجهی املاح معدنی نظیر: آهن(عامل اکسیژن رسانی به خون)، منیزیم(ضد سرطان)، گوگرد(ضدعفونی کننده قوی)، پتاسیم(کاهش دهنده فشار خون) و فسفر(تقویت کننده حافظه) است.
البته خوب است بدانید ویتامین C، آهن، منیزیم و کلسیم تره فرنگی کمتر از سبزی تره است.
مضرات تره فرنگی،گندنا
عصارهی این سبزی سمی است و مصرف این عصاره، ممکن است موجب سردرد، تهوع و در موارد حاد مرگ شود.
طرز استفاده تره فرنگی،گندنا
این سبزی در هنگام پخته شدن از خود لعاب لزجی تراوش می کند که به همراه تار و پود سلولزی اش می تواند بقایای مدفوع و سموم روده را به خارج دفع کند. لذا برای مبتلایان به یبوست و بواسیر بسیار نافع است.
تمام برگ های سبز تره فرنگی به دلیل دارا بودن مواد گوگردی ضد عفونی کننده قوی بوده و موجب تقویت دستگاه ریوی می شوند. این مواد از طریق خون وارد ریه ها شده و عفونت های مجاری تنفس و ورم گلو را التیام می بخشد و از لحاظ خاصیت ادرارآوری در درجه اول قرار دارد. لذا با خوردن خام تره فرنگی در انواع سالادها به حفظ سلامتی خود کمک بسزایی می کنید.
مصرف این سبزی مفید بعد از غذا، مانع از ترش کردن می شود و خلط آور خوبی است و غریزه جنسی را تقویت می کند