تره allium ampeloprasum

گیاهان دارویی ویژه

گیاهی پرورش یافته و دارای برگهای نواری شکل، نسبتاً پهن و با غلاف دراز است، از مشخصات دیگر آن این است که قاعده نسبتاً ضخیم آن در داخل پیاز جای دارد.گلهای آن گلی یل سفید رنگ و مجتمع به صورت چتر بزرگ کروی است.قسمت مورد استفاده این گیاه برگ و پیاز کوچک آن است که به حالت خام یا پخته مصرف می شود.

مشخصات

فواید تره

  1. ضماد تره برای نرم کردن ورم‎ها مفید است.
    2. تره ضدعفونی کننده روده‎ها است.
    3. کسانی که رماتیسم دارند از تره استفاده کنند.
    4. تره بازکننده انسدادها و گرفتگی‎ها است.
    5. برای جلوگیری از خونریزی بینی تره را له کرده با سرکه مخلوط کنید روی پیشانی بگذارید.
    6. تره قاعده‎آور است.
    7. تقویت کننده نیروی جنسی است و محرک جنسی است در صورتی که با عسل خورده شود.
    8. کسانی که تنگی نفس دارند سوپ جو با تره بخورند.
    9. ترشی تره (تره را در سرکه بخیسانید) بازکننده گرفتگی کبد است.
    10. جهت درمان بواسیر ضماد تره را در محل درد بگذارید.
    11. ضماد تره برای گزیدن افعی خوب است خوردن آن با آب و عسل سموم جانوران را خنثی می‎کند.
    12. تره برای گرم مزاجان مفید و خوب است با گشنیز بخورند، البته زیاد استفاده نشود.
    13. برای درمان امراض سردرد 10 گرم تخم تره و 10 گرم تخم مورد در 400 سی‎سی آب دم‎کرده روزی سه فنجان بخورید.
    14. در صورت گزش زنبور تره را کوبیده به‎صورت ضماد روی نیش زنبور بگذارید.
    15. خوردن تره از سرطان جلوگیری می‎کند.
    16. تره خام پاک کننده ریه و کیسه صفرا است.
    17. کلروفیل موجود در تره باعث تقویت عضله قلب می‎گردد.
    18. تره در ایجاد نیرو و قدرت و سلامتی بدن نقش مؤثری دارد.
    19. پتاسیم موجود در تره برای کودکان رنجور و کم‎اشتها بهترین داروست.
    20. کسانی که دچار زیادی چربی و اسیداوریک خون می‎باشند تره را در برنامه غذایی خود قرار دهند.
    21. تره خلط‎آور بوده و سینه را صاف می‎کند.
    22. تره قلیایی کننده خون است.
    23. برای بیماری برص ضماد تره را بگذارید.
    24. برای ماه گرفتگی ضماد تره را بگذارید.
    25. تره از بیماری قلب جلوگیری می‎کند.
    26. ماساژ با آب تره باعث تقویت مو می‎شود (آب تره + گزنه به‎طور مساوی سر را ماساژ دهید).
    27. برای رفع کمبود کلسیم صبحانه همراه نان و پنیر 10 دانه فندق و نصف گردو همراه با تره بخورید.
    28. کسانی که سرما خورده‎اند برای بازشدن صدای آن‎ها از سوپ تره استفاده کنند.
    29. شیاف تره پاک‎کننده ترشح رحم و ضدعفونی کننده و مانع از افتادن جنین می‎شود.
    30. چنانچه آن را با سرکه و نمک پخته و زنی که مبتلا به ورم رحم است در آن بنشیند مفید است.
    31. ضماد برگ تره با سماق و کمی نمک برای اگزما و زخم‎های چربی مفید است.
    32. ضماد تره جهت تسکین بعضی دردهای عصبی (نورالوژی) مفید است.
    33. کسانی که ورم کیسه صفرا دارند تقریباً در برنامه غذایی خود آن را بگنجانند.
    34. تره زردی چهره را از بین می‎برد.

ترکیبات تره

تره دارای اسانس مرکب از ترکیبات سولفوره است. برگ آن دارای آنزیم های مختلف مانند مالتاز، دکستریناز، انورتاز و امولسین می باشد. در ریشه گیاه نوعی هیدرات کربن وجود دارد که آرابینوز و گالاکتوز از آن نتیجه می شود.

مضرات تره

زیادخوردن تره در شب باعث پریشان خوابی می‎شود.

افرادی که طبع سودایی دارند تره کمتر مصرف کنند.

خوردن زیاد تره خون را می‎سوزاند و بینایی را کاهش می‎دهد و لثه را خراب می‎کند.

نکته ها تره

حضرت امام صادق(ع) فرموده‎اند: تره بخورید که در آن 4 خصلت است:
– دهان را خوشبو می‎کند.
– بادهای بدن را تحلیل می‎کند.
– مرض بواسیر را برطرف می‎کند.
– کسی که در خوردن تره مداومت نماید از بیماری جذام درامان خواهد بود.

طبیعت تره

طبع تره گرم و نسبتاً خشک است.

طرز استفاده تره

در استعمال خارجی اگر تره به محل گزیدگی زنبور یا زنبورعسل مالش داده شود درد را تسکین می دهد. تره پخته شده در شیر را معمولاً به صورت ضماد بر روی اولسرهای چرکین یا در آماس های رماتیسمی یا نقرسی یا لمباگوها جهت تسکین و بهبود بیماری اثر می دهند. تره پخته شده در زیر خاکستر موجب سرباز کردن دمل ها، آبسه ها و Panaris می شود؛ برای این کار می توان شیره تره را در آرد وارد کرده به صورت خمیری درآورد و یا آن را با قسمت نرم درون نان مالش داد و سپس بر روی دمل یا آبسه اثر داد. تنقیه جوشانده تره بهترین نرم کننده است و در رفع امتلاء روده بزرگ بسیار نافع می باشد.
طرز تهیه دم کرده تره : برای استفاده از خواص تخم تره در حدود یک قاشق مرباخوری از آنرا گرفته و در یک قوری کوچک آبجوش دم می کنند و حاصل را دو سه بار در روز می نوشند. می توان به جای تخم تره از اب تره استفاده کرد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *