خیار دارای مزاج در درجه دوم سرد و تر و مغز آن لطیف تر از جرم گوشت آن است
طرز تهیه روغن خیار
- آب خیار را با روغن کنجد یا هر روغن دیگر می پزند تا آب تبخیر شود و روغن بماند.
- خیار را با یک چهارم وزن آن پیه قلوه گاه بز کوبیده و روی آتش ملایم قرار داده تا ذوب شود و پیه روی سطح بیاید، کم کم روغن را برمی دارند، اگر کمی آب داشت مجدداً روی حرارت قرار می دهند تا فقط روغن بماند. بعد از سرد شدن باید آنرا در فریز نگه دارند.
نکته ها روغن خیار
برای جلوگیری از کپک زدن بنزوآت دو سود به ترکیب اضافه نمایند.
خواص روغن خیار
- بسیار رطوبت بخش و برای پوستهای گرم و خشک مفید است.
- در سر دردهای ناشی از حرارت مالیدن آن بر گیجگاه و محلهای دردناک مفید واقع می شود.