درخت انگور که درخت مو نیز نامیده میشود درختچه ای است بالا رونده که از دیوار و درختان مجاور بالا می رود . ساقه
آن گره در و دارای برگهای متناوب است . برگهای انگور دارای پنج لوب دندانه دار و برنگ سبز تیره می باشد . گلهای آن
کوچک ، مجتمع و بصورت خوشه ظاهر می شود . میوه درخت انگور ، گوشتدار و شیرین و برگهای مختلف است .
فواید انگور
1) اخلاط بدن را متعادل می کند .
2)بسیار مقوی و مغذی است .
3)خون را تصفیه می کند .
4)سینه و ریه را صاف و تمیز می کند .
5)برطرف کننده یبوست است .
6)انگور برای درمان ورم معده و روده مفید است .
7)در درمان سل ریوی و سیاه سرفه موثر است .
8)برای درمان اسهال خونی از انگور استفاده می شود .
9)برای درمان نقرس بسیار مفید است .
10)آنهایی که معده ضعیف دارند باید انگور را بدون پوست بخورند زیرا پوست آن دیر هضم است و موجب دل درد ، نفخ و
عوارض دیگر می گردد .
1)انگور بهترین میوه برای کسانی است که می خواهند لاغر شوند و بدن خود را از ساید اوریک ، سنگ های صفراوی و
مسمومیت های مزمن (مسمومیت از سرب یا جیوه ) پاک کنند . اینگونه اشخاص باید در هر هفته بمدت 2 روز فقط آب
انگور بخورند و رژیم آب انگور بگیرند بدین ترتیب که هر دو ساعت یکبار آب انگور تازه را گرفته و بنوشند . مقدر
مصرف روزانه تقریبا 2 کیلو گرم است و در این دو روز نباید غذای دیگری مصرف کنند فقط می توانند آب بنوشند .
12)رژیم آب انگور برای مبتلایان به سل ریوی و واسیر نیز مفید است .
13)برای تقویت و طراوت پوست و همچنین روشن کردن رنگ پوست ، آب انگور تازه را با یک تکه پنبه بصورت بمالید و
پس از ده دقیقه با آب نیمگرم محتوی کمی جوش شیرین بشوئید . 14)زیاده روی در مصرف آّب انگور بطور مداوم ایجاد
سنگ کلیه می کند . خواص طبی روغن هسته انگور روغن هسته انگور گرم کننده بدن است ، این روغن ضد یبوست
می باشد . از آن برای نقاشی و تهیه صابون نیز استفاده می شود.
ترکیبات انگور
کلیه قسمت های درخت انگور قابل استفاده دارویی است . بنابراین هر قسمت را جداگانه بررسی می کنیم .1)برگ مو: دارای
ساکارز ، لوولز Levulose ، اینوزیت Inosite ، مواد نشاسته ای و تعدادی اسیدهای آلی است .2)دم خوشه انگور : دارای
تانن ، مواد رزینی ، تارتارات پتاسیم و اسید های آلی است .3)غوره میوه سبز رنگ و نارس انگور است که دارای طعم
ترش می باشد . غوره دارای اسیدهای آلی مانند اسید مالیک ، اسید فرمیک ، اسید سوکسینیک Succinique Acid ، اسید
اگزالیک ، اسید گلوکولیک Glucolique Acid و قند می باشد .4)انگور رسیده : در صد گرم حبه انگور مواد زیر موجود
است :آب 75 گرمپروتئین 1/3 گرممواد قندی 20 گرمکلسیم 12 میلی گرمفسفر 0/4 میلی گرمآهن 0/4 میلی گرمسدیم 3
میلی گرمپتاسیم 175 میلی گرمویتامین آ 100 گرمویتامین ب 1 0/05 میلی گرمویتامین ب 2 0/03 میلی گرمویتامین ب 3
/3 میلی گرمویتامین ث 4 میلی گرم5-پوست انگور دارای تانن ، تارتارات پتاسیم ، اسید های آزاد و مواد معدنی می باشد
.6-هسته انگور : در هسته انگور مقدری روغن و تانن موجود است . روغن هسته انگور Grape seed oil برنگ زرد
مایل به سبز است . این روغن فاقد بو و دارای طعمی مطبوع می باشد . روغن هسته دارای تری گلیسیرید ، اسید اولئیک ،
اسید پالمتیک ، اسید لینولئیک ، اسید استئاریک و اسید آراشیک می باشد .
مضرات انگور
سعی کنید غوره خالی را نخورید چون روی معده اثر سوء میگذارد. همچنین خانمهای باردار از خوردن غوره زیاد
خودداری کنند، چون غوره مدر است و امکان دارد موجب سقط جنین شود.
نکته ها انگور
این نکته را هم بدانید یبوست که عوارض آن بیاشتهایی، نفخ، سردرد، تشنگی مفرط و بدبویی دهان است با خوردن آب
انگور تازه برطرف میشود. خود انگور در درمان یبوست و التهاب معده و روده ها و شیره انگور خاصیت ملین دارد.برگ
آن مقوی و قابض و دم کرده آن مدر است . آبغوره اش در رفع اورام مخاط لثه و دهان و سرکه حاصله از تخمیر دانه انگور
در تسکین خارش پوست و جلوگیری از خونریزی ها بکار میرود و دانه های خشک آن صفرا و بلغم را دفع و پی را محکم
کرده خستگی را رفع و حالت انبساط بوجود میاورد در همه حال انگور و برگ و شیره و دانه های خشک شده و دانه های
نارس (غوره ) و دانه تخمیر شده (سرکه ) مصرف غذائی دارند . کشمش: کشمش تقویت کننده بدن است و اگر آن را مانند
چای دم کنید و بنوشید، برای نرم کردن سینه و درد گلو مفید است. غوره: غوره برای افراد مبتلا به چربی خون بسیار مفید
بوده و ضد عفونی کننده بدن نیز هست. هم چنین اگر با سالاد میل شود برای لاغر کردن سودمند است.
خواص انگور
خواص طبی هسته انگور :
1)دارای تانن است بنابراین قابض است .
2) اسهال را برطرف می کند .
3)ترشح ادرار و اسپرم را کم می کند .
4) گرد هسته انگور را برای درمان به مسلولین می دهند .
5)هسته انگور برای آنهایی که مثانه و کلیه ضعیف دارند مضر است .
خواص طبی پوست انگور :
1- پوست انگور را خشک کرده و می سوزانند خاکستر بدست آمده را برای درمان اکثر زخم ها استفاده می شود .
2- پوست انگور دیر هضم است و بهتر است که در موقع خوردن پوست آنرا بیرون آرود . خواص طبی غوره غوره که
بانگلیسی Un-ripe grape نامیده می شود از نظر طب قدیم ایران سردو قابض است : 1.در درمان ورم مخاط دهان و
نرمی لثه ها موثر است . 2.آب غوره برای درمان چاقی مفرط مفید است .
3.بیماری اسکوربوت که بعلت کمی ویتامین C در بدن می باشد با آب غوره درمان می شود .
- آب غوره چون دارای تارتارات پتاسیم است برای درمان سیاتیک و رماتیسم حاد بسیار مفید است .
5.در دفع زردی موثر است .
6.خوردن آب غوره بلوغ دختران را جلو می اندازد و قاعده را باز می کند .
7.حرارت و صفرای بدن را دفع می کند و روده ها را ضد عفونی می کند .
8.آب غوره تقویت کننده کبد است .
9.برای برطرف کردن ورم گلو آ بغوره قرقره کنید .
10.برای دفع کرم و روده و تقویت معده باید بمدت پنج روز آش آب غوره همراه با زیره سیاه مصرف کنید البته در اینمدت
از خوردن غذاهای سنگین اجتناب نمائید . 11.آب غوره درمان کننده پا درد و کمر درد می باشد . برای معالجه میتوان بمدت
ده روز آش آب غوره مصرف نمود . البته از خوردن غذاهای سنگین در اینمدت اجتناب کرد . 12.ترشی غوره نیز معالجه
رماتیسم و سیاتیک است .
خواص طبی برگ مو:
1.برگ مو قابض است .
2.دم کرده برگهای جوان مو اسهال خونی را برطرف می کند .
3.برای خونریزیها مفید است .
4.در رفع نقرس و زردی موثر است .
5.استفراغ را برطرف می کند .
6.در رفع اختلالات گردش خون مربوطه به دوره بلوغ و یائسگی موثر است .
7.هنگامیکه پوست صورت قرمز می شود و ملتهب است خوردن دم کرده آن اثر مفید درد .
8.گرد برگهای جوان و خشک شده مو ، اثر خوبی در رفع خونریزیهای رحیم و خون آمدن از بینی درد .
9.برای برطرف کردن سرمازدگی دست و پا جوشانده برگ مو را تهیه کرده و دست و پا را بمدت 15 دقیقه در آن قرار دهید .
10.برای تهیه دم کرده برگ مو ، مقدر 15 تا 20 گرم برگ مو را در یک لیتر آب جوش ریخته و بگذارید 10 دقیقه بماند .
11) از دم کرده برگ مو می توان برای شستشوی چشم در مورد ورم ملتحمه استفاده کرد .
12.دم کرده برگ مو برای رفع واریس مفید است .
طبیعت انگور
میوه انگور انگور بر طبق طب قدیم ایران گرم و تر است .هسته انگور از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است. پوست
انگور از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است.
طرز استفاده انگور
انگور شامل ویتامینهای آ، ب، و ث میباشد هم چنین دارای مقداری منیزیم، کلسیم، آهن، فسفر، پتاسیم و آلبومین
است.امروزه در طب درمانهای طبیعی (نتروپت), از رژیمهای مختلف انگور استفاده میکنند. همچنین این میوه را برای
درمان بیماریهای یبوست، عوارض رماتیسم، کمخونی و حتی پیشگیری از سرطان سودمند میدانند. انگور هم لاغر کننده
است و هم چاق کننده بدین گونه که اگر انگور را از صبح تا ظهر خالی میل کنید لاغر کننده است و اگر آن را همراه با غذا
میل کنید چاق کننده است. توجه داشته باشید وقتی انگور میل میکنید پشت آن آب سرد ننوشید و یا میوههای خشک مانند برگه
هلو و غیره را با انگور و آب میل نکنید، زیرا دچار دل درد میشوید. یکی از خواص انگور، صاف کننده و مولد خون بودن
آن است. انگور قند خون را نیز تنظیم میکند. به علاوه انگور قرمز برای تصفیه خون و خون سازی از انگور سبز هم بهتر
است. البته افرادی که قند خون پایین دارند میتوانند از انگور بهره زیادی ببرند. بنابراین سعی کنید همیشه انگور داشته باشید
و چند بار در روز از آن میل کنید. انگور یکی از میوههای ضد سرطان شناخته شده است و این به خاطر خواص ضد عفونی
کنندگی آن است. افرادی که در دوره نقاهت یک بیماری هستند و یا ضعف عمومیبدن دارند و در نتیجه قدرت دفاعی بدن
آنها کم شده است، سعی کنند از انگور، هویچ، سیب و هلو، به مقدار زیادی استفاده کنند. البته می توانند این میوهها را با هم
در آب میوهگیری ریخته و آب میوه حاصل شده را جرعه جرعه در طول روز بنوشند. خوب است بدانید انگور پتاسیم زیادی
دارد که به جبران ضعف بدن کمک میکند و در کنترل فشارخون موثر است. انگور و سیب هر دو میوههای بهشتی هستند که
افراد مبتلا به ناراحتیهای قلب و اعصاب میتوانند آب آن را نیز در طی روز بنوشند. انگور برای سلامتی قلب، ریه و کلیه
نافع است و به علت داشتن املاح و مواد سلولزی، ملین و مدر بوده و برای مبتلایان به اوره بالای خون (نقرس) مناسب و
سازگار است.