پنیر باد میوه های زرد رنگ و کروی به بزرگی آلبالو است که پوسته های غشایی نازک داشته و در داخل آن تعداد زیادی دانه های قلوه ای شکل بصورت پراکنده وجود دارد . این میو ه ها متعلق به گیاهی بوته ای بنام پنیر باد با نام علمی:.Withania coagulans (Stocks) Dun از تیره سیب زمینی (Solanaceae ) است. شاخه ها منشعب و سفید رنگ , برگهای چرمی , سخت و نیزه ای و میوه ها ی کروی و زرد رنگ از مشخصات بارز آنست .
فواید پنیر باد
برای رفع شکم درد و کمر درد و اسهال و همچنین جهت هضم غذا، رفع گرمی بدن ، تهیه پنیر محلی مفید میباشد.
ترکیبات پنیر باد
ترکیبات شیمیایی دقیق پنیر باد یافت نشد.
منبع جغرافیایی پنیر باد
بومی نواحی جنوبی ایران بخصوص بلوچستان می باشد
مضرات پنیر باد
مضراتی برای پنیر باد گزارش نشده است.
طرز استفاده پنیر باد
میوه ها : در فصل پاییز جمع اوری و خشک گردیده و در زمان استفاده درمانی‘ 2 تا 5 عدد میوه گیاه را کوبیده تا پودر شود و روزی یک بار و به مدت سه روز بعد از نا هار مصرف میگرددکه برای رفع شکم درد و کمر درد و اسهال و همچنین جهت هضم غذا مفید میباشد .همچنین برای رفع گرمی یک تا دو عدد میوه گیاه را پودر و با آب مصرف میکنند .
شاخ وبرگ: جهت رفع درد عمومی بدن مقداری از شاخ و برگ گیاه را چیده در چاله ای که به طول قد بیمار و عمق 30 سانتیمتر حفر شده قرار داده وروی بیمار را با پتویی میپوشانند . به این عمل در گویش محلی چل کردن مینامند . علت اطلاق پنیر باد به این گونه خاصیت انعقادی ان در تهیه پنیر محلی میباشد .